25 maart 2010

Challenge 5

Tijd voor de 5de challenge en dat is vandaag een sketch. Maak een kaart volgens de layout van de sketch. Je mag de sketch draaien en de maten wat aanpassen maar de sketch moet duidelijk terug zijn te zien. Vergeet niet om een stempel of 3D plaatje van Marianne Design te gebruiken (een tekststempel alleen is niet voldoende). Plaats de link naar je kaart bij Mr. Linky. Wij behouden het recht om kaarten die niet voldoen te verwijderen.
En natuurlijk de kaarten van de teamleden. Leuk om te bekijken of als inspiratie te gebruiken. Als je het leuk vindt bezoek dan ook eens de blogs van de teamleden. Hun links staan aan de rechterkant.

Anita:

Erika:

Hannie:

Hanny:

Jenine

Jenny:

Jolanda:

Marjan:

Nadia:

Renate:

Sigrid:

Wybrich:


11 maart 2010

Challenge 3

Het is weer donderdag dus tijd voor een nieuwe challenge. Deze keer maken we een bloempot kaartje. Dit idee is niet door mij bedacht maar door Stephanie Luman. Voor wie geen engels kan lezen kan hier klikken voor de uitleg hoe je zo'n kaartje maakt. Het leuke is dat je voor deze ook andere materialen mag gebruiken van Marianne Design. Denk aan het dessinpapier of de Creatables in plaats van een stempel. We hopen dat jullie allemaal mee gaan.

Verder wil ik iedereen bedanken die meegedaan heeft met de tweede challenge. Vergeet alleen niet dat je kaartje aan de richtlijnen moet voldoen om aanmerking te komen voor de prijs. Verder wil ik een keertje extra vragen of jullie bij Mr. Linky niet naar je blog willen linken maar direct naar de kaart die je voor deze challenge hebt gemaakt. Als je alleen naar je blog linkt is het moeilijker voor ons om je mooie kaart te bekijken.

En kijk een wat een mooie kaarten het design team weer heeft gemaakt. Ze zullen op hun eigen blog nog meer foto's laten zien dus als je wil bezoek dan ook hun persoonlijke blogs.

Anita:

Erika:

Hanny:

Jenine:

Jenny:

Jolanda:

Marjan:

Nadia:

Renate:

Sigrid:

Wybrich:


Uitleg bloempot kaartje

Hieronder kun je lezen hoe je een bloempot kaartje maakt.

Hieronder de vertaling in het Nederlands maar met de Nederlandse maten

Bloempot Kaart
Benodigdheden
- stukjegekleurd karton van 23 x 9 cm
- stukje gekleurd karton van 11,5 x 6,5 cm
- stukje wit karton van 10,5 x 5,5 cm
- randpons (optioneel)
- papieren bloemen en blaadjes
- inkt (optioneel)
- scrappapier (optioneel)
- tekststempels
- stukje lint
- foamblokjes

Werkwijze
- Ril het gekleurde karton van 23 x 9 cm op 5 en 14 cm.
- Vouw het karton zoals op de foto
- Maak eventueel een sierrand met behulp van een randpons
- Vouw de acherkant van het kaartje om zodat het onderop komt te liggen
- Zorg dat het flapje omhoog ligt en zet aan de onderkant 1 cm van beide zijkanten een streepje.
- Trek nu de lijnen om een schuin stukje eraf te knippen zodat je de bloempot vorm krijgt
- Je kunt nu naar keuze de bloempot nog bekleden met scrappapier of eventueel extra accent geven door de randen van inkt te voorzien
- Bind nu de bloempot dicht met een stukje lint
- Plak nu het witte stukje karton op het gekleurde stukje karton dat je nog over hebt en stempel je tekst erop. Zorg ervoor dat je de tekst niet te hoog stempelt want de bloemen komen nog bovenaan
- Zet je bloemen in elkaar met behulp van dubbelzijdig plakband
- Plak op het label wat stukjes dubbelzijdig plakband en plak daar dan de blaadjes op
- Plak wat foamblokjes op de achterkant van iedere bloem en plak deze daarna op het kaartje
- Plaats nu je label in de bloempot en klaar is je kaart

4 maart 2010

Challenge 2

Allereerst wil ik iedereen bedanken die heeft mee gedaan met de allereerste challenge. Wat zaten er mooie creaties bij. Ik hoop dat jullie allemaal weer gezellig meedoen met de challenge van deze week.

En dan nu de challenge van deze week. Een hele mooie sketch van Jolanda. We hopen weer veel creaties te mogen bewonderen. Vergeet niet dat je om in aanmerking voor de prijs te komen je creatie aan de richtlijnen moet voldoen.


Heb je wat inspiratie nodig bekijk dan de voorbeelden hieronder gemaakt door alle leden van het Design Team. Bezoek ook eens hun blogs. De links staan aan de rechterkant.

Anita

Erika

Hanny


Hannie


Jenine


Jenny


Jolanda


Marjan

Renate

Ria


Sigrid


Wybrich